Поділитись:

Повернення Карпат в УПЛ ризикує перетворитись із тріумфу на трагікомедію

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 04 червня 2024, 18:00
1012
0
0
Повернення Карпат в УПЛ ризикує перетворитись із тріумфу на трагікомедію

фото ФК Карпати

Карпати вилетіли з УПЛ за підсумками сезону 2019/2020 і одразу опустились в Другу лігу. Потім було кілька спроб перезавантаження клубу. Зокрема, за участі ФК Карпати Галич. Та все ж той клуб, який зараз грає під цією назвою в професійному футболі з'явився у сезоні 2021/2022. Перше підвищення у класі із Другої до Першої ліги команда Тлумака здобула одразу ж, хоч сезон і не було дограно через вторгнення рф.

Далі в клубу були амбіції швидко вийти до УПЛ, але команда провалила сезон, зайнявши п'яте місце в турнірній таблиці Першої ліги. Після цього Тлумака звільнили, а головним тренером призначили Мирона Маркевича. Він одразу ж вирішив питання повернення до еліти, але воно може бути зовсім не тріумфальним, як цього очікують у Львові. 

 

Фото:ФК Карпати

Виною всьому може стати конфлікт у середині клубу між шеф-скаутом Глібом Корнієнком та власне Мироном Богдановичем. Про їх непорозуміння давно ходять чутки, починаючи із зимового трансферного вікна. І хоч обидві сторони спростовували це, але диму без вогню не буває. Зокрема, у квітні цього року Маркевич говорив, що в них нормальні робочі стосунки із Корнієнком:

«Та ніяких розбіжностей немає. Просто шукаємо футболістів, працюємо. Він мені пропонує – я дивлюся. Підходить? Я йому кажу, що підходить. Далі він працює. Ось і все. Зрозуміло, що не всі мені підходять. Але це робота, від цього нікуди не втечеш».

Проте в тому ж таки інтерв'ю, коли в нього запитали про те, чи Аріельсон був його креатурою, він заявив, що не підписував цього гравця: 

«Я не підписував. Ми взяли його в оренду на три місяці. Подивимося, як він себе покаже».

А ще була така фраза: 

«З десяти запропонованих футболістів мені підходять два. Розмовляємо з багатьма, але проблема в тому, щоб вмовити їх приїхати в Україну. Планувати літню трансферну кампанію ми можемо, але не все від нас залежить». 

Тобто розбіжності там все ж були, а зараз, здається, що вони досягли свого апогею. Зокрема, Ігор Бурбас повідомив, що Мирон Богданович поставив ультиматум керівництву клубу про те, що воно має визначитись із трансферами до 9 червня. Якщо ж цього не станеться, то Маркевич може покинути клуб. Звісно ж коуч "левів" заявив, що нікому ніяких ультиматумів не ставив, але й на питання про те, чи залишається він в Карпатах відповідь була неочевидною:

«Так, поки залишаюся»

І ось це "поки" явний натяк на те, що проблеми є.  Так само як і чутки про те, що Карпати вже почали розглядати кандидатів на заміну Маркевичу. Зокрема, в цьому контексті згадувалось ім'я коуча Інгульця Владислава Лупашка.

 

 

Дивлячись на це все, стає зрозуміло, що хтось має піти, бо якщо в клубі й надалі залишатиметься таке токсичне середовище, то нічого доброго з цього не буде. Конфлікти завжди призводять до того, що їх учасники зосереджуються на тому, щоб "переграти опонента" і питання результатів команди відходять на другий план. Якщо ж це стосується трансферів, то все може погано закінчитись насамперед для клубу.

Ми вже багато разів бачили подібні історії в українському (і не тільки) футболі, коли тренери в знак протесту не ставлять новачків у склад, бо їх підписали без їхньої згоди, або їм придбали не того, кого вони хотіли. Тому без злагодженої роботи всього клубу в трансферному напрямку підсилення не буде, а воно Карпатам зараз дуже потрібне. Все ж таки в клубі хочуть вирішувати значно вищі завдання ніж просто боротьба за виживання.

Читайте також:

Із ким зіграють українські клуби в єврокубках сезону 2024/2025

Українці Минаю, легіонери ЛНЗ та інші: топ-8 трансферів в УПЛ під час зимового трансферного вікна

Ванат, Судаков, Буяльський та інші: символічна збірна УПЛ сезону 2023/2024

1012
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS