Поділитись:

Українці Минаю, легіонери ЛНЗ та інші: топ-8 трансферів в УПЛ під час зимового трансферного вікна

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 31 травня 2024, 20:00
334
0
0
Українці Минаю, легіонери ЛНЗ та інші: топ-8 трансферів в УПЛ під час зимового трансферного вікна

фото upl.ua

Продовжуємо підбивати підсумки сезону УПЛ 2023/2024. І цього разу ми зосередимось на трансферах, але не всіх, а лише на тих що відбулись під час зимової паузи. Все-таки змінити склад влітку це одне, а знайти точкове підсилення, яке допоможе тут і зараз під час зимового трансферного вікна значно складніше. Проте деякі клуби справились з цим чудово, а ми обрали 8 найкращих трансферів в УПЛ під час зимової паузи.

8. Мігель Кампос (Олександрія)

Фото ФК Олександрія

Наприкінці літнього трансферного вікна Олександрія продала в Карпати Владислава Бабогла. Після чого всю осінню частину чемпіонату мала великі проблеми з центром захисту. Тому взимку одним з головних завдань було посилити саме цю ланку і "містяни" з цим справились, придбавши за 100 тисяч євро Мігеля Кампоса із хорватського Рудеша. Португалець одразу став основним виконавцем команди, а коли почались травми й взагалі взяв на себе функцію лідера захисту. Єдиною його проблемою стала велика кількість жовтих карток (5), оскільки він часто намагається грати на випередження і не завжди встигає. Окрім того, 27-річний легіонер встиг віддати 2 асисти за олександрійців. 

7. Яков Башич (Зоря)

Фото ФК Зоря

В минулому сезоні за Зорю грав Бражко і про проблеми в опорній зоні не йшлося, але влітку Володимир повернувся до Динамо, а повноцінної заміни йому не знайшли. Тому восени на цій позиції грали і Яцик, і Мишньов, і Чурко, і Азіангбе. Проте ніхто з них не демонстрував належно рівня. Тому взимку луганці придбали за 100 тисяч Якова Башича із хорватського Рудеша. Хорват одразу став основним та допоміг стабілізувати центр поля "чорно-білих", а в грі з Динамо навіть виводив команду на поле з капітанською пов'язкою. З приходом Башича Зоря стала менше пропускати, оскільки суттєво зменшилась кількість провалів у центрі поля. Проте варто зазначити, що хорват не надто продуктивний у грі з м'ячем, але коли в команді є такий захисник, як Батагов це не велика проблема.

6. Кевін (Шахтар)

Фото ФК Шахтар

Шахтар довго вів перспективного бразильця і не з першої спроби зумів його підписати. Та все ж цієї зими Кевін за 12 мільйонів перебрався до "гірників" з бразильського Палмейраса. Проте в перших весняних турах він виглядав не надто впевнено, але поступово адаптувався та став основним лівим вінгером команди, забивши 3 голи та віддавши 4 асисти. Як для половини сезону статистика цілком пристойна, а тим більше в зовсім чужій країні.

5. Мухаррем Яшарі (ЛНЗ)

Фото ФК ЛНЗ

В ЛНЗ взимку прийшов далеко не 1 легіонер, проте стати основними змогли не всі. Одним з тих кому це вдалося є 26-річний косоварський півзахисник Яшарі, за якого було заплачено лише 50 тисяч євро косоварській Дріті. Мухаррем креативний гравець, який добре бачить поле та вміє однією передачею розрізати весь захист суперника. Окрім того, він має добре поставлений удар і чудово виконує стандарти. Зокрема, в грі із Зорею він подавав кутовий після якого м'яч залетів у ворота і це міг би бути сухий лист, але деякі портали все ж записали гол на Саліху, а Яшарі асист, який став для нього другим в сезоні. 

4. Денис Устименко (Минай)

Фото upl.ua

Взимку в Минаї пройшла велика перебудова і команді потрібні були нові лідери в кожній ланці. Одним з таких гравців став орендований у Кривбасу нападник Денис Устименко. Чемпіон світу в складі збірної України U-20 ніяк не міг розкрити свій потенціал на дорослому рівні. Тому й великих очікувань, як і від всього Минаю, від нього не було. Та Денис зумів розкритись на повну, забивши 5 голів та віддавши 2 асисти. Без цих його результативних дій ми навряд чи побачили б Минай у боротьбі за виживання до останнього туру, а тому з цим трансфером закарпатці точно вгадали, а Кривбасу тепер потрібно думати, що робити з Устименком надалі.

3. Рафаель Бандейра (Кривбас)

Фото ФК Кривбас

Про підписання на правах вільного агента вихованця Спортінга та Ювентуса Кривбас оголосив ще восени, але приєднався він до команди взимку, а дебютував навесні. Бандейра одразу витіснив зі складу Понєдєльніка та додав варіативності команді Вернидуба. Португалець не класичний фулбек, який лише рухається по всьому флангу, а гравець, який може зіграти й інвертованого захисника. Тому частенько по ходу матчів він опинявся в центрі поля, що додавало головного болю захисникам суперників, яким доводилось перекривати додаткового гравця в центрі, що давало перевагу Кривбасу, оскільки Рафаель одразу порозумівся з Кузиком і їх дії на правому фланзі "червоно-білих" неодноразово ставали проблемою для захисту суперника. Підвердужють це і цифри, оскільки за 10 матчів Бандейра відзначився 1 голом та 4 асистами.

2. Хайдін Саліху (ЛНЗ)

Фото ФК ЛНЗ

Ще один косовар з ЛНЗ, який прийшов до команди з Дріти. За 22-річного центрбека черкасці віддали 250 тисяч євро і він виправдовує вкладені в себе кошти. Окрім того, що Саліху сформував із Муравським надійну зв'язку в центрі захисту "фіолетових", він ще й продуктивно підключається до стандартів. І це головне відкриття, оскільки за 13 матчів в ЛНЗ в нього вже 3 голи, а до цього за всю кар'єру було 0. Також він встиг віддати 1 асист і це теж було після подачі стандарту.

1. Владислав Вакула (Минай)

Фото upl.ua

Коли вже всі списали Вакулу й він залишився без команди, Любенович ризикнув забрати його в Минай. І це рішення повністю виправдало себе, оскільки Вакула став лідером команди. Так, на його рахунку лише 1 гол, але він встиг віддати 4 асисти. Окрім того, в кожному матчі його швидкість та техніка ставали великою проблемою для захисту суперників і більшість моментів "лисиці" створювали саме за участі Владислава, який зумів реанімувати свою кар'єру. Тому тепер буде цікаво, чи залишиться він у Минаї та гратиме в Першій лізі, чи перейде за кругленьку суму в якийсь із клубів УПЛ.

Читайте також:

Перспективний та ще перспективніший: молодіжна збірна УПЛ сезону 2023/2024

Ванат, Судаков, Буяльський та інші: символічна збірна УПЛ сезону 2023/2024

Топ-5 гравців, які розкрились в поточному сезоні УПЛ

334
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS