Поділитись:

Перспективний та ще перспективніший: молодіжна збірна УПЛ сезону 2023/2024

Автор: Іван Чирко |
Четвер, 30 травня 2024, 18:58
310
0
0
Перспективний та ще перспективніший: молодіжна збірна УПЛ сезону 2023/2024

фото ФК Рух

Нещодавно ми склали символічну збірну сезону в УПЛ. Тепер же треба відзначити нашу молодь, а тому ми вирішили визначити збірну U-21 з гравців УПЛ сезону 2023/2024. Головні критерії для потрапляння до цієї команди це, звісно ж, вдалий сезон та вік не більше 21 року на момент старту сезону. Окрім того, до цієї команди не потрапило кілька виконавців, які підходять за віком, але були включені в основну збірну сезону.

Воротар: Дмитро Ледвій (Рух)

20-річний голкіпер Руха прогресував впродовж всього сезону і в підсумку став найкращим в УПЛ за попередженими голами, врятувавши команду від 3,94 гола (показник за яким визначають гостроту кожного удару від 0,01 до 0,99 в площину воріт, додають їх та віднімають кількість пропущених голів). Окрім того, Дмитро четвертий в лізі за кількістю сейвів після ударів з меж штрафного майданчика. Також у кіпера Руху найвищий середній бал за версією Sofascore воротарів чемпіонату, що говорить про його стабільність та надійність.

Окремо треба відзначити ще й той факт, що Ледвій постійно бере участь в початку атак своєї команди, маючи точність передач 83%. Також він володіє гарною довгою передачею, оскільки 58% його довгих передач доходять до адресата. 

Правий захисник: Ілля Крупський (Ворскла)

Ілля серйозно додав по ходу сезону, перетворившись із гравця ротації в основного виконавця Ворскли. Окрім того, він дебютував за молодіжну збірну і навіть встиг віддати асист. Також варто відзначати універсальність 19-річного футболіста, оскільки неодноразово він виходив і на позиції вінгера, де теж виглядав досить непогано. Та все ж найкращі його матчі були, коли він грав захисника. Ілля досить надійний в захисті, але й охоче підключається до атак, що дозволило йому забити дебютний гол за Ворсклу, а також віддати 2 асисти.

Інтерв'ю з гравцем тут

Правий центральний захисник: Євген Павлюк (Ворскла)

Павлюк, як і Крупський, відзначається універсалізмом, оскільки в Скрипника частенько виходив в опорній зоні й лише з часом став основним захисником. Проте досвід гри в півзахисті допомагає 21-річному центрбеку й в при грі в захисті. Євген не боїться брати ініціативу на себе в просуванні м'яча, а тому зазвичай атаки Ворскли починає саме він. При цьому й про захист Павлюк не забуває, в середньому повертаючи його своїй команді 11,7 разів за матч, виконуючи при цьому 5 перехоплень та 2,8 відбори.

Лівий центральний захисник: Роман Дідик (Рух)

Ще один універсал, але вже з Руха. Проте про вміння Дідика грати не лише в захисті, а й в опорній зоні ми дізнались вже по ходу другої половини сезону. Та й то через велику кількість травм серед гравців центру поля. Більшу частину сезону Роман грав у центрі захисту і робив це надійно, виконуючи 11 повернень м'яча в середньому за матч. Окрім того, 21-річний центрбек добре починає атаки, просуваючи м'яч самотужки або через пас. Причому зазвичай він робить це низом, що свідчить про гарне бачення поля. Можливо, саме через це його іноді ставили в опорну зону.

Лівий захисник: Максим Брагару (Чорноморець)

На цю позицію було 2 головні кандидати: Брагару з Чорноморця та Романом з Руху. Обидва вони провели хорошу першу половину сезону і мали спад у другій половині. Та все ж гравець одеситів мав більший вплив на свою команду, а тому ми обрали його. Максим універсальний гравець і може зіграти практично будь-де. Проте найчастіше він все ж грав зліва в захисті, активно підключаюсь до атак та виконуючи великі обсяги в просуванні м'яча. Нерідко під час останнього він припускається втрат, зокрема, на його рахунку 23 помилки, які призвели до удару. Та все користі при початку атак він приносить багато, а інколи й допомагає в їх завершенні, маючи в активі 1 гол та 2 асисти. Також зазначимо, що в середньому за гру Брагару виконує 4,6 обведень, 69% з яких успішні, що є другим показником в чемпіонаті після Олександра Зубкова.

Центральний півзахисник: Євген Пастух (Рух)

Євген одне з головних відкриттів сезону, оскільки ще на його старті про цього хлопця мало хто знав, а зараз він вже гравець збірної України U-21 та основний півзахисник Руха. Пастух має 193 сантиметри зросту, але при цьому він технічний гравець із гарним баченням поля, що підтверджують 0,8 ключових передач в середньому за гру та 2 асисти. Окрім того, на його 4 голи та могло б бути й більше, оскільки він добре вміє відкриватись безпосередньо в штрафному майданчику суперника та в середньому має 0,8 ударів за гру. Універсалізм та непересічні фізичні дані при подальшому прогресі цілком можуть дозволити Євгену грати на високому європейському рівні у майбутньому.

Центральний півзахисник: Олександр Яцик (Зоря)

В минулому сезоні в Зорі розкрився Володимир Бражко і повернувся в Динамо. Натомість до "Чорно-білих" відправився інший перспективний півзахисник Яцик. Спочатку з нього намагались "зліпити" опорника, але вдавалось це не дуже, оскільки Олександр чимало помилявся позиційно та й гра у відборі не його найкраща чеснота. Тому з часом Яцика почали ставити вище і вже в ролі "вісімки" він став основним гравцем команди, завдяки чому влітку має повернутись в Динамо. 

Щодо ігрових якостей важливо відзначити велику працьовитість Олександра, а також націленість на ворота, оскільки в середньому за матч він завдає майже 2 удари по воротах суперника. Проте переважно це дальні удари, а тому й не дивує, що на рахунку 21-річного півзахисника лише 3 голи в сезоні.

Центральний півзахисник: Валентин Рубчинський (Дніпро-1)

Рубчинський ще в минулому сезоні почав отримувати чималу кількість ігрового часу, але вже в поточній кампанії він став одним з лідерів команди.На рахунку гравця молодіжної збірної України лише 2 асисти в поточному сезоні УПЛ. Проте він відіграє велику роль в розвитку атак команду, оскільки може і сам протягнути м'яч і віддати точну загострюючу передачу. До речі, точність пасів у Валентина на високому рівні, оскільки складає 91%. Також він багато працює на оборону, виконуючи майже 7 повернень м'яча за гру, а також він ще має 2,3 відбори в середньому за матч, чим можуть похизуватись далеко не всі захисники ліги.

Правий вінгер: Денис Кузик (Кривбас)

Кузик ще на старті цього сезону був лівим захисником, оскільки саме на цій позиції він грав за юнацькі команди Динамо, а потім і за основу Чорноморця та Львова. Та й в Кривбасі він починав саме там, але програвав конкуренцію Дібанго.  А потім трапилась поразка від Руху в 9 турі (1-3), після якої Вернидуб видозмінив склад команди на наступний матч. Зокрема, Кузик вийшов на позиції правого вінгера і заробив пенальті з якого було забито переможний гол у ворота Чорноморця (1-0). Після цього Денис став основним саме на позиції правого вінгера та до кінця сезону забив 5 голів та віддав 3 асисти. Причому кілька з цих голів цілком можна назвати шедеврами. 

Лівий вінгер: Назар Волошин (Динамо)

У першій половині минулого сезону Назар добре проявити себе у Кривбасі після чого повернувся до Динамо. Тут він не одразу отримав своє місце в складі, але поступово став основним у чому йому дуже допомогла травма Ярмоленка. Проте й своєю грою швидкий та технічний вінгер теж доводить, що він не дарма є основним, оскільки на його рахунку в цьому сезон 13 результативних дій (7 голів та 6 асистів), що на рівні з Квасницею є третім показником в лізі.

Так, Назару важко грати проти закритих команд, які не дають вільного простору, але коли гра відкрита його важка зупинити без порушення правил. Волошин, окрім швидкості, має гарний дриблінг, оскільки 65% спроб обіграшів він завершує вдало, заробляючи на собі майже 1 фол в середньому за матч. 

Нападник: Ігор Краснопір (Оболонь)

У минулому сезоні Краснопір дебютував на професійному рівні за Оболонь, а до цього грав у чемпіонаті Київської області. Зараз же Ігор гравець молодіжної збірної України, найкращий бомбардир Оболоні в УПЛ (6 голів) та її головний трансферний актив. 

Щодо ігрових характеристик, то 21-річний форвард, окрім своєї безпосередньої роботи (в середньому за матч виконує 1,2 удари по воротах), відзначається великою працездатністю, оскільки багато працює в пресингу, а також постійно перебуває в боротьбі. При цьому він вміє притримати м'яч та віддати пас на партнера, або заробити фол, що дуже важливо в такій команді, як Оболонь, яка багато часу проводить в обороні. 

Символічна збірна U-21 УПЛ сезону 2023/2024Символічна збірна U-21 УПЛ сезону 2023/2024

Читайте також:

Ванат, Судаков, Буяльський та інші: символічна збірна УПЛ сезону 2023/2024

Сльози, біль та розчарування або як Україна грала у фінальних стадіях Євро U-17

Топ-5 гравців, які розкрились в поточному сезоні УПЛ

310
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS