Поділитись:

Результати матчів 30 туру УПЛ: відомо хто представлятиме Україну в єврокубках, гратиме перехідні матчі та вилетить до Першої ліги

Субота, 25 травня 2024, 17:29
451
0
0
Результати матчів 30 туру УПЛ: відомо хто представлятиме Україну в єврокубках, гратиме перехідні матчі та вилетить до Першої ліги

скриншот з трансляції УПЛ ТБ

Сьогодні, 25 травня, о 15:30 в УПЛ стартувало одразу 7 матчів останнього 30 туру, в яких було визначено підсумкові місця в турнірній таблиці всіх команд чемпіонату.

Рахунок у матчі було відкрито на 27 хвилині, коли після подачі кутового Педріньо зрізав м'яч у власні ворота. А ще через 2 хвилини житомирці вибігли в контратаку, яку після передачі Михайличенка, ударом в кут воріт Твардовського відправив Луіфер. Після чого Шахтар намагався відігратись, але робив це досить кволо, а тому Полісся досить спокійно довело матч до перемоги.

Полісся 2-0 Шахтар

Голи: Педріньо, 27' (АГ), Луіфер, 29'

Перший тайм матчу пройшов на зустрічних курсах, а тому гострі атаки були в обох команд, але довести їх до логічного завершення нікому не вдалось. Натомість другий тайм розпочався з голу Динамо, коли Діалло замкнув подачу Андрієвського з кутового. Після чого Рух активно побіг в атаку і на 64 хвилині досяг свого. Львів'яни виконали подачу з кутового від якої відбились кияни, але на підбиранні Карабін завдав удар, який відбив Нещерат, а на добиванні Дідик відправив м'яч у ворота. Проте радість господарів була не довгою, оскільки на 77 хвилині Динамо знову вийшло вперед. Це Царенко добив м'яч у ворота після влучання Дубінчака в стійку. Після чого була навала Руху, але забити гол "жовто-чорним" так і не вдалося.

Рух 1-2 Динамо

Голи: Дідик, 64' - Діалло, 51', Царенко, 77'

Перший тайм здавалося б завершиться без голів, але на першій доданій хвилині Очеретько зумів замкнути подачу Адамюка з правого флангу, завдяки чому дніпряни пішли на перерву з перевагою у рахунку. Другий тайм теж проходив в досить спокійному темпі, але й в ньому був гол. Забив його Третьяков, якому на 73 хвилині вдався чудовий дальній удар.

Чорноморець 0-2 Дніпро-1 

Голи: Очеретько, 45+1', Третьяков, 73'

Минай вже традиційно пропустив гол першим. Сталося це на 38 хвилині, коли чудовим дальнім ударом м'яч в кут воріт Кемкіна відправив Понєдєльнік. Проте цього разу закарпатці не змогли забити у відповідь, а швидко пропустили вдруге. Відзначився Кузик, який замкнув простріл Прінса з лівого флангу. Та навіть в такій ситуації Минай продовжив вірити в камбек і йшов вперед, але пропустив контратаку, яка після пасу Твердохліба голом завершив Кожушко, який не з першої спроби, але заштовхав м'яч у ворота.

Кривбас 3-0 Минай

Голи: Понєдєльнік, 38', Кузик,42', Кожушко, 66'

Рахунок у цій грі було відкрито на 24 хвилині, коли після вкидання ауту Ковалець виконав простріл, який замкнув Безерра. А на старті другого тайму гості подвоїли перевагу, коли Калітвінцев виконав подачу зі штрафного, Кампос виконав скидку, а Ковалець прийняв м'яч, обіграв воротаря і переправив м'яч у ворота. Та навіть після цього Олександрія продовжила атакувати й на 61 хвилині довела рахунок до розгромного, коли Михайленко чудовою розрізною передачею вивів Безерру віч-на-віч з голкіпером, який перекинув Кичака.

Оболонь 0-3 Олександрія

Голи: Безерра, 24', 61', Ковалець, 49'

Обом командам в цьому матчі потрібна перемога, а тому розпочали вони його активно, проте довго не могли забити. Допоки на 33 хвилині Дахновський не отримав м'яч на правому фланзі після чого обіграв захисника і пробив у ближній кут воріт Мозіля. Другий тайм намагались активно розпочати господарі, але забити їм не вдалось. Ба більше, атаки Вереса всерівно було гострішими й одна з них призвела до голу, коли на 62 хвилині Гайдучик замкнув подачу Кухарука. 

Здавалось, що на цьому доля матчу вирішена, але на 72 хвилині Вачіберадзе заробив пенальті, яке впевнено реалізував Юрченко, завдяки чому інтрига ожила, але забити ще харків'яни не змогли.

Металіст 1925 1-2 Верес

Голи: Юрченко, 73' (пен.) - Дахновський, 33', Гайдучик, 62'

Єдиний матч в якому команди не вирішували глобальних завдань. Тому на них не було тиску результату і грати вони могли розкуто. Так це і було, але свої моменти в першому таймі ніхто не зумів реалізувати. Проте в другому гол все ж відбувся, коли на 75 хвилині після подачі Ільїна Безбородько виконав скидку на дальній кут, яку замкнув Дієго.

Зоря 0-1 Колос

Голи: Дієго, 75'

Таким чином за підсумками сезону УПЛ 2023/2024 чемпіоном став Шахтар, срібні медалі здобуло Динамо, а бронзові - Кривбас. До Ліги конференцій вийшли Дніпро-1 та Полісся. У перехідних матчах за право залишитись в УПЛ зіграють Верес, суперником якого буде Епіцентр, та Оболонь, яку очікує київське дербі із Лівим берегом. Натомість напряму вилетіли до Першої ліги Минай та Металіст 1925.

Читайте також:

Інгулець на останніх хвилинах матчу вирвав перемогу над Карпатами та став переможцем Першої Ліги

ЛНЗ завершив сезон мінімальною перемогою над Ворсклою

Динамо встановило кілька рекордів у Юнацькому чемпіонаті України

451
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS