Поділитись:

Українського суддю затримали представники ТЦК

Четвер, 16 травня 2024, 11:25
1178
0
0
Українського суддю затримали представники ТЦК

Фото: 24 Канал

Нещодавно стало відомо про те, що арбітра ПФЛ, який обслуговує матчі Першої та Другої ліг, затримали на вокзалі в Одесі. Про це повідомив головний редактор Профутбол Digital Володимир Звєров.

За його словами, арбітр їхав до Одеси, щоб судити матч любителів. На вокзалі його зустріли представники територіального центру комплектування (ТЦК) та забрали з собою. Арбітр провів з ними кілька днів, після чого його відпустили.

Раніше у ЗСУ прокоментували подібне затримання футболіста співробітниками ТЦК.

«Арбітр ПФЛ (арбітр, який працює в Першій та Другій лігах України) приїхав до Одеси. Він їхав судити матч любителів. Його зустріли в Одесі на вокзалі ТЦК і забрали. Кілька днів він провів із ними [у військкоматі] і згодом його відпустили. Він зараз уже в себе вдома, але історія стала прецедентом, про який уже говорять в Українській асоціації футболу.

Арбітри в нас не мають броні від мобілізації. Вони не мають взагалі жодної потенційної можливості отримати бронь від УАФ, тому що вони не є співробітниками цієї організації. Вони - ФОПи, просто співпрацюють з УАФ.

Ця ситуація зараз, м'яко кажучи, напружує багатьох арбітрів. Навряд чи це стосуватиметься арбітрів УПЛ. Але ось арбітри Першої та Другої ліги зараз ставлять багато запитань своєму керівництву: А що далі, як будуть працювати, хто буде працювати?

І взагалі щодо їхнього статусу. 300 арбітрів загалом у всіх українських лігах. Якщо арбітрів мобілізують, то потрібно буде шукати нових людей, нових арбітрів, а де?

Ось це глобальне питання, яке вже давно обговорюється, але так сильно не піднімається на публіку. Усі ж говорять про новий закон, як він працюватиме, як він працюватиме на практиці. І питання в тому, як цей закон вплине на футбол. Футбол може втратити гравців, арбітрів і купу людей, які це все обслуговують.

У міжсезоння, зокрема керівництву УАФ, потрібно десь проводити якісь консультації, ухвалювати якісь рішення і глобально ставити питання, що робити далі з футболом».

Цей інцидент став прецедентом, який уже обговорюють в Українській асоціації футболу (УАФ). УАФ має право бронювати 50% штату своїх співробітників від мобілізації, але арбітри не мають такого права, оскільки вони співпрацюють з УАФ як фізичні особи-підприємці (ФОП).

Варто зазначити, що це не перший випадок затримання представників українського футболу. Нещодавно стало відомо, що на вокзалі також затримали футболіста Хуста Миколу Сираша.

Джерело: Профутбол Digital

Читайте також: Мудрик та Миколенко дали свій прогноз на бій Усик – Ф'юрі

Головний тренер Челсі Почеттіно прокоментував складність травми Мудрика

Український футболіст-утікач отримав російське громадянство і хоче грати за збірну рф

1178
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS