Поділитись:

Карло Ніколіні назвав найперспективнішого українського гравця Шахтаря – це не Судаков

Вівторок, 14 травня 2024, 11:59
751
0
0
Карло Ніколіні назвав найперспективнішого українського гравця Шахтаря – це не Судаков

фото ФК Шахтар

Представник тренерського штабу Шахтаря Карло Ніколіні розповів про найперспективніших гравців команди та назвав головну помилку італійських клубів у їх трансферній політиці.

– Бондаренко дуже вражає деякими своїми іграми....

– На мою думку, це найсильніший український гравець у перспективі, я сподіваюся і думаю, що він скоро потрапить до національної збірної. Він дуже сильний, у нього є фізичні дані, він багато бігає, він швидкий. Він має таке бачення гри, яке мало хто має. Він все передбачає, відбирає всі м'ячі, добирається до воріт і віддає багато гольових передач. Він чудовий футболіст, і дуже приємно спостерігати, як він грає і тренується. Одна з коштовностей у короні, мій особистий улюбленець.

– Хто ще?

– Воротар Різник: було непросто замінити такого гравця, як Трубін, але він провів чудовий сезон. Він дуже надійний у свої 25 років. Захисники Конопля, Бондар і Матвієнко гарантували  стабільність, всі вони - гравці національної збірної. Зліва Педріньо та Азаров показали якість. Ще одна перемога - це те, що ми поставили Криськіва в півзахист: Степаненко віддав багато, але він був у віці, йому треба було знайти заміну, і ми зробили це своїми силами, підстрахувавши його. З Бондаренком і Судаковим він утворює феноменальну півзахисну лінію.

– Попереду – бразильці. 

– Так, але також Сікан, який забив свої десять голів, в тому числі чотири голи в Лізі чемпіонів. Окрім голів, він також виконує багато фізичної роботи, чекаючи на повернення Траоре, який є феноменом, але, на жаль, його травма утримує його поза полем. Він дуже якісний гравець.

– Говорячи про Судакова: чи не здається вам, що в Італії, говорячи про нього, ми занадто багато сприймаємо за належне, що рішення взяти його залежить лише від наших клубів?

– Я завжди це говорив: італійські клуби рано приходять на перегляд талановитих гравців, тому що у них є чудові фахівці. Але потім їм завжди не вистачає мужності, щоб нанести удар, переконатися в тому, що вони побачили. Підтвердження завжди потрібне. Проблема в тому, що коли ви отримуєте так багато підтверджень, це означає, що гравець вже відбувся, а потім приїжджають команди, які мають більше економічних можливостей, ніж клуби Серії А.

– Чи існує недовіра до інвестицій в таланти, які походять з ліг, що вважаються другорядними, доки вони не вибухнуть по-справжньому?

– В останні роки багато гравців зі Сходу показали, що вони можуть досягти успіху в найкращих лігах: Кварацхелія в Наполі, Циганков і Довбик в Жироні, якщо назвати лише останніх. Я не розумію цієї недовіри до українських гравців, коли у віці 22-23 років вони мають досвід виступів у Лізі чемпіонів і є непорушними стартерами національної збірної, яка нещодавно поставила Італію у скрутне становище. Потім ти чекаєш, що прийде команда Прем'єр-ліги та забере їх за непідйомними цінами, і чуєш "ми хотіли його, але за такими цінами це неможливо". Звісно, це так, але якщо ім'я циркулює вже рік, це означає, що його можна було взяти раніше, за менші гроші. 

Джерело: SPORTITALIA 

Читайте також:

УАФ розпочала службове розслідування стосовно Шахтаря та Динамо

Срна: Хочу привітати київське Динамо, тому що команда стала сильнішою

Колишній гравець збірної України заснував власний клуб

751
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS