Поділитись:

Аталанта розбила Марсель та вийшла у фінал Ліги Європи (+ВІДЕО)

П'ятниця, 10 травня 2024, 08:50
409
0
0
Аталанта розбила Марсель та вийшла у фінал Ліги Європи (+ВІДЕО)

Джерело фото: https://x.com/Atalanta_BC/status/1788711139703947331

Неймовірна тренерська кар'єра Джан П'єро Гасперіні в Аталанті сягнула нових вершин. Він став першим тренером в історії клубу, який вивів "Ла Деа" у фінал європейського турніру. Перемога над Марселем з рахунком 3:0 (4:1 за сумою двох матчів) в півфіналі Ліги Європи стала для них вирішальною.

Після нічиєї в першому матчі, саме Аталанта перехопила ініціативу і повністю домінувала в першому таймі. Єдиним питанням залишалося, чому до перерви господарі поля не повели більше, ніж в один м'яч. Шанси відкрити рахунок мали Джанлука Скамакка і Шарль Де Кетеларе, але першим забити вдалося Адемола Лукману. Його удар з-за меж штрафного майданчика зачепив Самюеля Жиго і опинився в сітці воріт на 30 хвилині.

У другому таймі гості мали шанс скоротити відставання, але Іліман Ндіає не реалізував вихід сам на сам з воротарем. Після цього моменту господарі поля остаточно добили суперника. Маттео Руджері потужним ударом під поперечину подвоїв перевагу Аталанти на 47 хвилині.

Крапку в матчі поставив Ель-Білаль Туре, який забив гол на останніх хвилинах. Таким чином, Аталанта святкує перемогу з рахунком 3:0 і виходить у фінал Ліги Європи, де зустрінеться з Баєром Леверкузеном. Після перемоги над фаворитами турніру Ліверпулем, "Ла Деа" з впевненістю їде до Дубліна, щоб 22 травня поборотися за свій другий великий трофей в історії.

Ліга Європи, півфінал

Аталанта – Марсель 3:0

Голи: 30' Лукман А., 47' Руджері М., 90+5' Туре Е.

Стартові склади: Аталанта: Муссо, Де Рон, Гін, Дбїмсіті, Дзаппакоста (Гатебур), Копмайнерс, Едерсон (Скальвіні), Руджері, Де Кетеларе (Палашич), Скамакка (міранчук), Лукман (Туре).

Марсель: Лопес, Мбемба (Унахі), Жіго, Балерді, Мерлен (Генріквай), Клосс (Мумбанья), Верету, Кондогбія, Ндіає (Сарр), Обамеянг, Харіт (Корреа).

Попередження: 47' Едерсон, 63' Де Рон.

Читайте також: Баєр драматично вийшов у фінал Ліги Європи, зігравши в гольову нічию з Ромою (+ВІДЕО)

Олімпіакос вдруге здолав Астон Віллу і вийшов у фінал Ліги конференцій

Аталанта розгромила Марсель та пройшла до фіналу Ліги Європи

409
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS